Ik wil een vakman: inhuren worden

Pro actief

Aanmelden als Vakman

Pro actief

<<< terug


In onze visie moet een ondernemer niet afwachten maar pro-actief zijn door te reageren op veranderende marktomstandigheden. Het plaatsen van een advertentie in een krant of gids vinden we actief maar niet proactief want dan ga je net een stapje verder. Het gaat om situaties die je zelf kunt beïnvloeden. We geven twee voorbeelden:
 

Wanneer je een VELUX-dakraam hebt geplaatst kun je tevreden naar huis gaan. Dat is passief en je laat een contactmoment voorbijgaan. Wanneer je je pro-actief opstelt stop je, voor je in je bus stapt, bij alle buren in die straat een buurtbrief in de bus. De boodschap is dat je op nummer 12 naar volle tevredenheid een VELUX-dakraam hebt gemonteerd en dat je dat ook graag voor de buren doet. Beter een goede buur dan een verre vriend.

 

Wanneer je bij de gemeenteberichten leest dat er in een straat een vergunning is afgegeven voor de plaatsing van een dakkapel, dan gooi je in die straat een persoonlijke brief in de bus. De boodschap is dat de vergunning geen probleem meer is en dat jij de aangewezen persoon bent voor de vakkundige plaatsing. En als er meerdere belangstellenden zijn, dat een mooie korting kan opleveren.

 

Inmiddels hebben we meer dan 100 voorbeeldbrieven in ons pakket en je hoeft als De Vakman alleen te bellen om deze persoonlijke brief afgestemd op jouw bedrijf en klant per mail te ontvangen. Hoef je de brief alleen nog te ondertekenen en in de bus stoppen.

 

Een pro-actieve ondernemer krijgt er plezier in om op een speciale manier zijn verzorgingsgebied te bewerken. Dat zien we terug in de omzet en het resultaat.