Ik wil een vakman: inhuren worden

Siebe Visser

Aanmelden als Vakman

Siebe Visser

 

<terug

 

Siebe Visser | Bedrijfsadviseur De VakmanSiebe Visser is de door de wol geverfde vraagbaak voor De Vakman als het gaat om ondernemerszaken als administratie, fiscale en juridische zaken, verzekeringen en andere procedures waarmee de franchisenemer geconfronteerd kan worden. Siebe kan dan ook terugvallen op een ruime ervaring in beleidsvoorbereiding en verkoopondersteuning. In zijn vorige werkkring was hij manager en relatieadviseur bij klusformule De Klussenier. Vervolgens heeft hij als formulemanager De Vakman deze ondersteunende werkzaamheden verder geperfectioneerd. Die kennis is beschikbaar voor elke Vakman.
 

Siebe: ‘Wanneer het profiel van een kandidaat aansluit bij De Vakman en het besluit valt samen te gaan werken, kom ik in beeld. Bijvoorbeeld voor het maken van het ondernemersplan. Via een vast draaiboek begeleiden we hem naar de start. Na de start begint het echte werk voor me. Een starter loopt tegen allerlei praktische problemen aan. Je hebt je als starter bij een franchiseorganisatie aangesloten omdat je ondersteund wil worden. Waarom het wiel uitvinden wanneer wij de kennis hebben om je de antwoorden te geven? Ik adviseer in deze zaken.
Ook daarna blijf ik een actieve rol spelen, bijvoorbeeld door de franchisenemer te coachen aan de hand van zijn administratie. Neem als voorbeeld iemand die een schouderklopje verwacht omdat hij misschien een ton omzet heeft gehaald. Wanneer ik dan zie dat er onder aan de streep niets verdiend is, kom ik in actie om de oorzaak te achterhalen. Ik vind het dankbaar werk om nieuwe ondernemers te begeleiden tijdens hun eerste stappen op het pad van zelfstandig ondernemerschap. Het blijft altijd afwachten hoe ze op hun nieuwe status reageren. Dat maakt de uitdaging alleen maar groter.’